13 Ekim 2017 Cuma

Bir kizimiz oldu- bebekler sahiplenilir mi?--

Aidiyet meselesine sonra, cook sonra bir gun gelecegim elbet.

En son gonderide suni sanci verilecegini soylemistim. Gozdenin dakikada 4 damla olarak neredeyse yok hukmunde ayarladigi serum bana takilir takilmaz etki etti. Normalde iki saate ancak etki etmesi gerekirmis.

Benim her seyim tuhafti zaten. Hastaneye yattik. Rahim agzina ilac koyulacakti. Daha koymadan nstde sancilar duzene girmisti. Burada da suni sanci bir anda sikligi arttirdi. Ama bu beklenen bir sey degilmis. Bir saatin sonunda serum cikartildi ve benim sancilarim duzenli olmasi beklenen sekilde seyretmeye basladi. Yani dogumun aktif fazina girdik.

Fakat...O kadar seye ragmen rahim agzi yumusamadi. Acilmadi. Son nst benim icin ay ne guzel kasilmalar devam ediyor seklinde akarken bebegin de kalp atislari dusmeye baslamis. Kasilmaya eslik eden rahim agzi acilmasi olsaydi belki de her sey yolunda olabilirdi. Ama Gozde de, Volkan Bey de gidisin bebek icin iyi olmayacagini dusunduler. Bir defa daha vajinal muayene yaptiktan sonra acilmanin hala olmadigini gorunce mecburen is sezaryene dondu.

Dogal dogumu destekleyen biri ile calismanin artilari var gercekten. Ve bu sezaryen icin de gecerli oldu. Lavman yapmadilar, ameliyathaneyi isittilar, butun ameliyat boyunca gogsumden iceri bir isitici soktu Gozde, kocam yanimdaydi, bebegin kordonu gec kesildi, ten tene temas yapabildik... Baska seyler de olmustur ama anin saskinligindan bazi seyler gercekten gercekustu.

Bebek kesenin icinde kaka yapmis. Cok oldugunu ve tehlikeli oldugunu soylediler. Cigerini fazlaca temizlemek durumunda kaldilar. Sonra da bana verdiler. Anestezi etkisi altinda ne konustugumu, ne yaptigimi animsamiyorum.  Ama bir ara siyaset falan konustuk, nerden konu acildi bilmiyorum.

Nihayetinde avuc kadar bebe, 40+5. gebelik gununden sonra, 2800gr, 49 cm, 15.46 da 11.10.2017 tarihinde hayatimiza bir kez daha bu sefer goruntusuyle birlikte girdi.

Ameliyat olmak zormus, sezaryen konusunda pozitif bir sey soyleyemeyecegim. Hele ki hastaneden cikmadan once koridorda zor zahmet yuruyus yaparken bir gebe kadin icin "la ben ne bok yedim ki!" dusuncesine sebep oldum, umarim planli sezaryen fanatigi degildir kendisi. Oyleyse de kendi bilir... Herkeşin ameliyat yarasina kimse karisamaz!

Sureci farkli asamalarda yasadim. Diyecek baska laflarim da var. Sonraya kalsin.

Iyi ki Gozde vardi, iyi ki Volkan Dede vardi. Iyi ki Izmirdeydim. Hastane personeli de iyiydi bence. Guleryuzlu ve nazik insanlar denk geldi.

Neyse uyuyayim ben azicik. Arkasi baska zamana.

Yapmayani dovuyollaa




25 yorum:

  1. Gözünüz aydın,minnak eller yenir :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin minik bebe-kız. Ay hooş geldiiin. Tebrik ederiiiim.

    Sonraya sakladıklarını çok merak ediyorum harbi.

    Volkan Dede'yi biliyorum. İzmir küçük ya. Kendisi bir tanışımın gocası. Vay halasını?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayt:) Iyi adam vesselam. Opuyorum, tesekkur ediyorum ❤

      Sil
  3. hos geldi. aklimdaydiniz, umarim huzurla huzurla ve saglikla dogurmustur diye dusunup dilemistim. mutluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Hiiiii💓 hos gelmis yavru kiz! Saglikli huzurlu mutlu gunlerin başlangıcı olsun sizin icin. Kocaman sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. uykusu bol bir bebiş olsun inşallah (9 aydır uyumuyorum da :) bence dışarıda olması içeride olmasından kat kat güzel :) sağlıkla mutlulukla büyüsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay hadi insallah kuzucum. Umarim sen de uykuya doyarsin ennnnn kisa zamanda💤💤💤💤

      Sil
  6. Sanırım kaotik lohusalık dünyasında yönünü bulmaya çalışıyorsun şu ara..tanımlayamadığın bi gerçekliktesin;aramıza hoş geldin😜Bil ki yalnız olmadığın gibi çılgın kalabalığın içindesin artık: annelik! Çok uykususuz, yorgun, bitik, sorularla dolu; "annesi acıktı, annesi gazı var ,annesi ıykusu" Annesi kaoslar diyarında!Hepsi geçecek ve sen gün geçtikçe daha iyi olacaksın; hissettiğin hiç bi duyguda bil ki yalnız değilsin...Dünyaya gelen güzelliğe -sanırım adı Anka- çok ve pek yürekten hoşgeldin🌟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sagol Berrak. Annesi lafi cok gicikmis, benim adim annesi degil demek istiyorum ama giciklik da yapmak istemiyorum. 😏😏 alisiyoruz hepimiz.
      Hosbulduk diyeyim, kizimin yerine❤

      Sil
    2. Ay o annesi lafına ben de acaip gıcığım ya bak şimdi okuyunca yine sinirlendim. Bir de "an-neeee-siiiii" diye bağırırlar ya odadan odaya

      Sil
  7. Oy çok tatlı el ele tutuşmuşsunuz :) Herşeyi merak ediyoruz, keyfin geldikçe yaz! Şağlıkla huzurla sevgiyle büyütün, uzun çok güzel bir ömrü olsun inşallah! Keyfini sürün anne baba olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog adını bu nasıl anne diye değiştircek misin :D

      Sil
    2. Ahaahaa blog adi:) hic bunu devam ettirebilecegim aklima gelmemisti. Bu nasil anne iyimis, sevdim.
      Iyi dileklerin icin cok sagol❤

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Yaaaa, cok tatlii:) bunu da cok sevdim.❤
      Ama saka bir yana cidden, bu nasi bebe diye yazmak lazim. Orijinaliz. (Dis ses: Iiihh, gormemisin bebegi olmus...😁)

      Sil
    2. Yaaaa, cok tatlii:) bunu da cok sevdim.❤
      Ama saka bir yana cidden, bu nasi bebe diye yazmak lazim. Orijinaliz. (Dis ses: Iiihh, gormemisin bebegi olmus...😁)

      Sil
    3. bu nası bebe bence de çok daha iyi, hadi bu olsun yaaa :D

      Sil
  9. Gözünüz aydın pınarcım! Allah analı babalı, mutlulukla, sağlıkla büyütsün <3

    Her şeyin yolunda gitmesine ve güzel anılarla bu süreci tamamlamana çok sevindim. (Vajinal doğumun beklendiği gibi gerçekleşmemesini işlerin yolunda gitmemesi olarak görmüyorum kesinlikle! Sen elinden geleni yaptın ve doğru Zaman'da doğru müdahale yapılabildi! Bu da her şey harika gitti demektir!)

    Bebişle maceralarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdi bu hanımefendiden bahsederken, kendisine ne diye hitap edeceğiz peki? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim😗 ben de elimden geleni yaptigimi dusunuyorum. Ama yetersizlik hali biri bitse diger basliyor seklinde. Bkz. Emiyor mu? 😫
      Hanfendinin adini koyduk, kocam da ben de Lidya diyoruz, ama demek istemeyenler var...

      Sil