26 Ekim 2017 Perşembe

Cocugunuz kaka yapinca parti yapanlardan misiniz?


Ebeveynlik rituellerini gerceklestirmeye basladik.

Uyurken parmak ucunda hareket etme, gaz cikardiginda alkis tutma, kaka yaptiginda parti yapma...


Bizim kizce duzensiz diskiliyor. Her bir seyinin benzemesi gibi simdilik bu huyu da tipppkiii kocama benziyor. Az da bana cekseydi iyiydi, en azinda  gorunmeyen fizyolojik bir takim ozellikleri. Neyse, belki zamanla degisir diye ummaktan baska care yok.

Simdi web sayfalarinin genelinde diyor ki yenidogan gunde zibilyon kez kaka yapar. Sen de bunu okuyan lohusa olarak bi icine kacarsin, cunku senin yenidogan daha duzgun sicmasini beceremiyordur. Sonra sekme sekmeyi acar, kimin bebesi nasil siciyormus acaba diye sorften sorfe kosarsin... Sonra bu konuda aslinda benzer seyleri yasayanlar da varmis, gorursun, hafif bir rahatlama gelir. Iste oyle bir sey.

Uc gun evvel en son kaka yaptiginda cikolata alip kutlama yapmistik. Bugun de bir sevincliyiz sorma!

Gorgusuzluk diz boyu

Rutin olan seyler aslinda ne de onemliymis goruyor musun?

Ileride bak da gul diye yazdim. Boka da minnet ettigini unutma diye:)

2 yorum:

  1. 7 güne kadar normaldir yaaaa, ay delirecem endişelenme bunlara.. Anne sütü alıyor bu bebek! :D Bu arada ilk "bok" temalı blog postun da hayırlı olsun, bir anne klasiği :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikoterapi egitiminden bir arkadasim anne oldugu zaman ne psikologluk ne de baska bir rolunun kaldigini soylemisti. Hiihimmm deyip ciddiye almamistim onu. Kitaplarda yazdigi gibi matematiksel olsa ya her sey. Ne de guzel olurmus.

      Sil