8 Ekim 2017 Pazar

Geceeleeer yar yaaarr- 40+3

Her turlu oksitosin arttirici eyleme varim. Mesela sirf bu yuzden gecenin dordunde kalkip mustakbel cocuumun odasindaki kanepede pinekliyorum. Neden? Cunku hazirlik... Sirf dogum sonrasi gece uykusuzlugunu tecrube edeyim diye boyle bir kampa yatirdim kendimi. Cok iyi yapmisim bence.

Doguramiyorum kafasi pek garip. Ilk kez mahalle baskisini kendim dahil herkesin katkisiyla hissediyorum. Her lafi gotumden anliyor, emmeye gommeye gelemiyorum.

Cumartesi Izmir'deki doktora gittik. Nst iyi, biraz kasilma var (adi var hissi yok), su biraz az gibi. Sali gel tekrar bakalim dedi. Hacim dedim sali sallanir. Bakilacak dedi. O zaman ordaki hastaneye gideceksin. Eger suyun azalmis ivir zivir derlerse, mudahale gerekiyor derlerse buraya gelirsin bir defa dala kontrol ederiz dedi. Piki, dedim. Ama aldi mi beni bir endise! Cunku bence kesin burda hastanedeki doktor diyecek ki ohoo 40 haftayi da gectin, o zaman gel sana ameliyat yollari. Dogum kendi baslasin istiyorum. Ama baslamiyor, ben de sinir oluyorum. Hadi demekten kicim cikti.

Hurmaya dadandim. Malum deyisteki gibi olmasin diliyorum ama baska da bir sey gelmiyor aklima yapabilecegim.

Gozdeyle konustum, sorun yok, nefesine odaklan dedi. Bu tip anlarda ben yapamiyorum onu kardes. Bak dogum baslasin, nasil yonetiyorum ben o stresi; eylem var cunku. Ama eylemsizlik hallerinde oyle basarisizim ki aklim almiyor. Beklemek, belirsizlik, kontrol edememe... Olum gibi bir seyler oluyor ama kimse olmuyor, o hesap.

Ha bu arada bok varmis gibi bilimum kadin web sayfalarinda cirit atiyorum. Nerede gereksiz bilgi ben oradayim. Kadinlar klubu olsun, melekler mekani olsun,( ay reklama mi girdi produksuyoncu bey!) analik sayfalari olsun hepsini tariyorum. Aaa bak cilvelikiz nasil dogurmus bende de mi oyleydi acaba diye kiyas yapiyorum. Nasil sagliksiz nasil sagliksiz anlatamam.

Gerci bebek hareketi sandigim seyin kasilma oldugunu ogrendim az once. Yani, sanirim. Bu da bir bilgidir.

Mantikli olan ben daha zaman var, vucut ve bebek hazirlaniyor, o sure dolmadan baslamayacak endiselenme diyor. Neydi, damla tamamlanmadan damlamaz! Ama duygusal ben durmuyor. Uyuyamiyor, endiseleniyor, sikiliyor, tahammulsuzlesiyor. Daha uc gun once oyle de guzel uyuyorum boyle de guzel uyuyorum diyen ben 40 dolar dolmaz gozle gorulur bir bicimde somatizasyon halinde duzensiz uyku haline gectim. Bunye o kadar net yani bu konuda.

Fakat tek bir sey var ruhumu yumusatan. Kedim. Resmen en yakin arkadas, resmen destekci, yatistirici, iyilestirici. Simdi de kolumda yatiyor, giril giril. Iyi ki var. Iyi ki.

4 yorum:

  1. 40+5te hala doğuramamış(!)olduğum, bebek kakasını yapmış hadi hoop sezeryana, epidural tutmuyor(skolyozum var) hadi hoop genel anesteziye şeklinde ilerleyen bir doğum hikayem mevcut. Kontrol diye girdim, yarım saat sonra normal şartlarda birlikte kahvaltıya gideceğimiz arkadaşıma sarılmış ağlıyordum. Neden? Çünkü normal (ve hatta doğal) doğum saplantılıydım! En doğal ben doğuracaktım, sancıyı (sancı değil dalga) en güzel ben karşılayacaktım, en güzel ben ıkınacaktım, pembiş bebişim hemen göğsüme konacak, kordon hemen kesilmeyecek ten tene temasın dibine vuracaktık. Realitede ise ben bayıltılmış yatarken çocuk bok içinde doğduğundan cart diye yıkadılar, 1 saat sonra ameliyat bitip yukarı çıkınca benden önce tüm aile ve arkadaşlarımın gördüğü bebeyi kucağıma aldım. Hala daha doğumumu kabullenemedim çünkü beklentim aşşırı yüksekti. Halbuki ne gerek var,bebek ve anne sağlıklı ise her doğum iyidir, öyle olmuşsa öyle olması gerektiği içindir.
    Yani relaks, inan bebe doğunca en son derdin ne zaman ve nasıl doğurduğun olacak. Ben ettim sen etme :) Son günlerinin keyfini çıkar, hala uyuyabiliyorken uyu (9 aydır uyumuyorum), aç güzel bir dizi izle falan :)
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kuzu. Kafam koca bir kazan. Keyfini cikarmak lazim elbette, ama artik kendi duzenimin de keyfi yok. Bir tuhaf ruh hali. Bugun belli olacak sanki, plan ne gelecek ne?
      Dediklerin cok cok dogru. Rahatlamam lazim. Kolay degilmis.
      Sagolasin. 😗

      Sil
  2. Çiraz çöpü çayı yok mu orda yaaaa!?! :D Hey Allahım! Ay çok heyecanlı, ben de senin gibi heyecanla bekliyorum güzel haberlerini.. Sezeryan olursa hiç üzülme, o da doğum bu da doğum.. Önemli olan ikinizin sağlığı. Çok öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hurma yedim bol bol. Acilmadi bazi yerlerim:) Daha erken baslamaliydim belki de, bilmiyorum ki.
      Beklemek, beklemek...

      Sil