12 Ocak 2018 Cuma

Ucuncu ay


Bugun resmi olarak ise geri donme tarihim. Rapor aldim. Is de neymis ki, diyorum. Kusum evdeyken is de neymis?

Bugun resmi olarak uc ayi bitti kizimin. Artik algim "Vay hinisini cok hizli geciyor zaman." seklinde degil. Aksine oldukca yavas akiyor. Gunler ciddi manada rutin. Kiza gunluk rutinler olusturacagim diye kendim rutin oldum. Tracy okuyarak kendime easy yaptim resmen. Kizim mi? O kendine gore takiliyor.
Bu masum bakislarin ardinda neler var tireysii!

Hanfendi tam bir kipirdak. Yataga yatirip uyandiginda aksi yonde buluyorum bazen, lan bunu boyle mi yatirmistim acaba diye tereddute dusuyorum.

Hanfendi iki ayak uzerinde basmaya bayiliyor. Uctu uctu en sevdigi seylerden biri. Kucakta etrafimda dondugumde cok mutlu oluyor. Emerken arada kafayi kaldirip bana bakiyor, dinliyor ve tipik bebek utangacligini yapip kafayi kolumun altina gomuyor. Icime sokasim geliyor. Kucagimda farkli, karsidan bakarken farkli cocuk gibi geliyor bana, kendime guluyorum. Kucagimdaki daha tatli bu arada.

Egimli yatmayi hic hic hic sevmiyor. Govdesi dik olacakmis. Oturur pozisyonda yani. Oturtmuyorum elbette. Fakat gecen gun Izmir'deyken kendi kendine oturur pozisyona gelmis, dik duramamis yana kaymis, oylece duruyordu.

Deliler gibi tukuruyor. Dis mi, erken degil mi? Anlamiyorum da kabarcik var mi yok mu?

Dun ilk kez bebek arabasinda sallanirken uyudu. Biz sok! Ve oyle komik uyudu ki emekli dedeler gibi. Gozunden dusen gozlugu ve gazetesinin bulmaca eki eksik. Oylece durdugu yerde uyudu.

Uykulari hala pek degismedi
 Gunduz yaklasik 45 dklik uykusu var. Gece ise derin ve uzun. Bir yandan buna mutlu olurken ote yandan mama verdigin icin boyle diye vicdanim sizliyor. Mama verilen cocuk cok uyur ya.

Mamayi azaltamadim. Olmadi. Kilo vermeye basladi ve ben de artik savasamiyorum dedim. Cunku gercekten perisan oldum. Mutsuz, meme istemeyen bebegin agzina meme tikistiran, baska hicbir sey yapamayan birine dondum. Ha, emzirme kampi mi; yaptim. Eds mi; yaptim. Denedim mi; denedim. Ama olmadi ya, o sut kizimin kilo almasina yetmedi. Hala saginca dogru duzgun sut cikmiyor. 20 cc falan cikinca, oha benden nasil sut cikti lan, diye boburleniyorum. Yazik ben. Bu icimde hep yara olarak kalacak. Hayattaki en buyuk basarisizligim. Ne yaparsam yapayim yasini hep tutacagim. Psikodrama da calistim bu konuda. Duygum degismiyor.Ama yasamaya da alistim.

Cikardigi sesler cesitlendi. Hareketleri cesitlendi. Latin muzikleri ve eski Turk film muziklerini seviyor. Gerci ben onlarla daha guzel saklabanlik yapiyorum. Bu yuzden olabilir.

Kumas kitabi var. Ona hasta. O hisirdadikca deliriyor,resimlere bakacak diye gozleri sasi oluyor, agzina goturuyor. Hatunun en sevdigi oyuncagi resmen. Anasi elinden telefon dusurmezken bebe kitap seviyor. Afferim kizim.

Yiyecekleri koklatiyorum. Halamin varsayimi kokulari tanirsa yemesi kolaylasir. Kuzenim de ogluna oyle yapmisti, simdi adamin en sevdigi yemek sevket-i bostan. Ay hadi insallah!

Kendisi muhtesem bir ege yemegidir. 

Artik belirli sureler dahilinde biraz birakiyorum kizi. Bahsettigim calismaya katildim Izmir'de. Sabah aglamaktan bir hal oldum. Hanfendinin keyfi yerindeymis. Annem kardesim ve kocam iyi is cikarmislar. Onlari zorlamamis. Bana da cok iyi geldi. Nefes aldim. Egitim aldigim yer ile ev arasi araba ile 10dk uzaklikta degil.  Bu nedenle tolere edebildik. Arkasi da geldi zaten. Dil kursuna gidiyoruz kocamla, babaanne ve dedeyle kaliyor. Onlarda biraz daha zor geciyor,sakin kalmakta zorlaniyorlar, cocuk da panik oluyor sanirim. Zamanla alisacaklar. Umarim.

Ayagini kesfetti. Surekli kici havada. Bez degistirirken ayagi yakaliyor, birakmiyor. Daha agzina goturmeyi akil etmedi ama. O da olur yakinda.

Mimikleri cok tatli. Bebeklerin anlik degisebilen saskinlik, mutluluk, korku, uzuntu arasinda hizlica gecis yapan ifadelerine cok guluyorum. Dudagini buzerken bir anda guluveriyor, ne cabuk unutuyorsun, degil mi? Ne guzel...

Kucagimda uyudugunda neden baska yerde uyumuyor diye yakinirken simdi kucagimda uyuyor bi'tanem diyorum. Cidden duygum cok degisti.

Bebek sanirim kadina kendisini ayricalikli hissettiriyor. Sana bagli, en cok seni benimseyen, bazi seyleri sensiz yapamayan, sende guven bulan, minicik, guzellik bir sey. Bazen korkutuyor ama. Uzuyor da. Ben olmazsam ne olur peki? Illa ki hayatta kalir ama... Amalar cok fazla.

4. Trimester bittigine gore sanirim artik daha hizli buyuyebilirsin kizim.

Ne guzelsin.

7 yorum:

  1. Maşallah Maşallah Maşallah diyorum :) Ne güzel anlatmışsınız...
    Süt konusuna da hiiiç takmayın,herşey denenmiş, iç rahatlığı var, e daha ne olsun, sağlıkla büyüsün inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba lovehouse. Ic rahatligi hala yok aslinda ama caresizlikten durumu kabullenmek var diyelim. Kismet boyleymis napalim.
      Sagolasin guzel dileklerin icin. Sevgi ve uykuyla. ♥️

      Sil
  2. Gerçekten de pek güzel.
    Sen de "güzel" bir annesin. Biliyorsun değil mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saricim merhaba. Tesekkur ederim, cok sagol.
      Guzele ek pasakli falan gibi sifatlarim da var bence. Ama aldigim ovguyu reddetmedim de bak, bence bu da bir seydir. :)

      Sil
  3. Ahahhah o kucagimda baska karsimda baska gorunen bebek iluzyonu cok harika di mi:) ben de yandan baktigim o surati daha sevimli bulurdum küçüklük halleri hala oyle gelir gözümün önüne...
    O tukurmeler de bazi bebeklerde oluyor benimkinde de 2 ay civari basladi bir kuddet sürdü ve gecti. 4 ay kontrolunde disi erken cikacak diyen doktora inat ilk disi de 9 aylikken çıktı:)
    Uykuyu da soyle soyleyim. Uyumayacak cocuga çimento da icirsen uyumuyor. Kesin bilgi.masallah huyu guzel demek ki. Kuhim olan gece uykusu zaten, uyusun büyüsün;)
    Cok tatli bir yazıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mizmizcim sadece ben degilmisim demek boyle hisseden. Emerken kafayi kaldiriyor, boncuk boncuk bakiyor, cok guluyorum. :) Kocama anlattigimda anlamiyor bunu mesela. Yooo ayni cocuk ona gore.
      Tukuruk meselesi icin. Umarim sizinki gibi olur. Ya gecsin ya da ciksin o dis. Gunde 384727363 kez ustunu degistirmektrn gina geldi. Bir yandan dis ciksin isterken ote yandan henuz onun sancilariyla -ben- ugrasmaya hazir miyim bilmiyorum. Bence az daha bekleyebilir.
      Gunduz uykusu cok sikintili. 35. Dk dedin mi kipir kipir. Sonra aksama bayiliyor tabii. Uyku egitimi veren kisiler 45 den az oldugunda felaket uyku diyor ya, sut meseleeinde oldugu gibi bunda da kitabi bilgiye takilip kafayi kirmam umarim.
      Sevgiyle. ❤

      Sil
    2. Canim Gebe, ben kafayi kirdim o konuda:) kafayi kırdığımla kaldim ve ustelik cocugu da kendimi de uzdugumle kaldim... Usenmezsen uyku baslikli yazilarima bir goz at. Ben AYLARCA ugrasmama ragmen o uykuyu uzatamadim. 13-14 aylik olunca tek uykuya dustu -ve kitaplara kalsan tek uyku icin erkendi- iste o zaman blok halde uzun uyumaya basladi... Sen de yontemleri dene ama sakin üzülme. Olmuyorsa olmuyor. Operim boncuku❤

      Sil