22 Haziran 2017 Perşembe

Çocuğunuz sizden çok kayınvalidenize benzerse


Gündem maddelerim nasıl ama? Millet bebesinin fotoğrafına bakınca mest olur "Imın dı yıvrım nı kıdır dı tıtlı". falan der, böyle sevgi seli falan oluşur.

Olm bir ultrason görüntüsü aldı doktor, "O neydı gız?!" diyerek mala bağladım.

Benden çıkan canlı kayınvalidemin kopyası olacak.

İkinci kez yapıyorum bunu ama, Kılışlar haklı anacıım:

"BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?"



Doktor hatun görüntülere bakarken bi' bana baktı, bi' kocama baktı, "Babaya benziyor." dedi. Olm kız çocuğu babaya benzer mi diyeceğim ama benim kocam da kayınvalidemin "neredeyse" aynısı. Kadının kendinden bir tane doğurduğu yetmiyormuş gibi nasıl bir genetik kodlaması varsa bir tane de benim doğurmama vesile oluyor. Te ellaaam yearebbim yaaa! Çocuğuma soğudum yemin olsun. Ay sütüm gelmeyecek!

Ultrason görüntüleri ne kadar gerçeği yansıtıyor bilen beri gelsin de bana anlatıversin...

Kocamın ailesiyle ilk tanıştığımızda o kadar şaşırmıştım ki, kayınpederim de bir o kadar güzel bir adamdır, anam kadın bütün neyi var neyi yok hepsini kendinden aktarmış kocama. Accık adama da izin vereydin, çocuk dediğin karma olur, bana göre babasından aldığı mimik dahi yok.

Aman allahım!!! Tüpçü!!! :D

Kocam da güzel adamdır, sonuçta beğendik de aldık ama işin içine kayınvalide girince bakış açısı değişiyor. Kocam kayınvalideme çok benzediği için bebeğimin de bana benzemesini isityorum bana ne! Bizim genlerimiz daha güzel! Kız dediğin babaya mı benzer ya. Uf, umarım siluet hatasıdır, yanlış görmüşüzdür.


Gerçi doktor benzetme meselesini dudaklarımıza bakarak yaptı, "bebeğin dudağı ince, babanın da ince" dedi. Sonra bana dönüp "Aaa senin de inceymiş." dedi. Gerçi benim derdim hatunun beyanında değil, ultrason görüntüsünde.

Her bir şeye taktığım gibi buna da taktım e mi?
Travma yaşatma bana kızım, babana değil, en çok bana benzeyeceksin!!! Erol Büyükburç çıldırması yaşatma bana!





7 yorum:

  1. benim kızım doğduğunda kayınpederime benziyordu, dikkatinizi çekerim kayınpederime :)
    sonra değişt, rahat olabilirsiniz.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahaa, çocuğa istem dışı baba diyormuşsunuz... :D Gerçi sonradan değişmesine sevindim, hiç kimseye benzememesini tercih ederim açıkçası.

      Bu arada benim kayınpeder mavi gözlü, hokka burunlu, bembeyaz bir adamdır. Benzese çok da hayır demem galiba :)

      Sil
  2. çok iyiymiş o :)
    bizde önce kayınpeder, sonra baba, sonra saçların da etkisiyle biraz beni andırmaya başladı..
    Bana benzesin diye bir derdim yoktu aslen ama, bu duruma insanlar benden daha fazla üzülüyordu..:)

    YanıtlaSil
  3. ben oğlumu kocam ve kocamın çocuğu olarak görüyorum. kocamla kocamın ilişkisinde taşıyıcı rahimdim. etrafımda bir sürü aynı surattan var. kayınpeder, kocam, kocamın abisi ve oğlum. after effects'le çoğaltılmış gibin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah yaa, çok garip kafalar gerçekten. Ciddi anlamda kıskanıyorum, bunu da kendime yediremiyorum. Geniş aile olmak zaten karmaşık hala evliliği sindiremedim bence ama kayınvalideye benzeyen çocuğa hayır ya, litfen olmasın, litfen! :D

      Sil
  4. kızımın detaylı ultrason resmi tıpkı kayınpederime benziyordu ya feci ötesi bozulmuştum. neyse çok şükür doğdu 6 aylık oldu öyle bariz duran aşırı bir benzerliği yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya, kocam o kadar çok kayınvalideme benziyor ki, ulan bi' iş var bunda, kesin bi katakulliye getirdi, bütün genetik mirasını kocama aktardı, şimdi kocamın da güçlü genleri benimkileri ezip geçecek ve çocuk bir kısır döngü içinde yine kayınvalidem olacak gibi korku filmlerini aratmayan senaryolarım var :S

      Benim baba tarafı da Tatar asıllı. Dediklerine göre baskın genleri olurmuş Tatarların ama bakalım, en çok 10-12 hafta içinde görcez ne olacak, neye benzeyecek.

      Sil