24 Mart 2018 Cumartesi

Itiraf no: 5

Bugun gercek anlamda aksam bir seyler yapabilmeyi cok istedim. Disari cikmak, eve misafir gelmesi, sohbet etmek, iki tek atmak... Boyle sinemaydi, konserdi ivir zivirdi degil ama. Insanlarla yapabilecegim bir seyler olsun istedim. Bunda karsi komsumuza gelen misafirin payi yok degil tabii. Bir eglence, bir nese, bir mutluluk falan.

Neyse, benim de kizim liseye bi' baslasin, nasil yikiyorum ortaligi, piiii...

7 yorum:

  1. Neden yapamıyorsun anlamadım ki.. Bebek mi sence bunlara engel yoksa sen kendin misin? Çünkü bebekler doğaları gereği aşırı sosyal varlıklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu eleştirme amaçlı yazmadım ama okuyunca içim acıdı ve herkes diyordur ve eminim çok klişe buluyorsun ama bu günler gerçekten geri gelmeyecek, lütfen zorla kendini, bir adım atsan gerisi gelecek inan.

      Sil
    2. Lidya'yi saat 7 de uyutuyorum. Arada uyaniyor derin uykuya tam gecene kadar. Benden baska biri ile de uyumuyor kocam dahil. Bu yuzden gece cikmak konforlu degil.

      Eve misafir davet etmek gurultu yuzunden cekindigim bir sey.

      Alkol de emzirme yuzunden.

      Cok abarttigimin farkindayim Ceren. Sanirim bir loop icineyim. Ama uyku duzenini kaybedersem diye o kadar cekiniyorum ki "Aman Ali Riza Bey basimiz agrimasin" modundayim. O adimi atmaya nasil cesaret edecegimi bilmiyorum.

      Sil
    3. Deli cesareti :) bazen insanın canına tak ediyor ve "eeeeh ben de insanım" moduna giriyor, o ulvi anı değerlendir, kaçırma..
      Bir fikir ve eski bir yazına yapmak istediğim yorum yine ağzıma geldi (duramıyorum, karışıyormuşum gibi hissediyorum ama ya kusura bakma, niyetim kötü değil): Babaya bırak biraz artık büyüdü Lidya'cık ve eşinle birebir zaman geçirmesi hem ona hem babaya hem de sana çok yarayacak bak, hayır duası edeceksin bana :D Kızlar zaten babacı, genlerinde var, eşin de sen olmadan bir ilişki kurabilirse hem bağları güçlenir, hem kendine güveni gelir adamcağızın (erkekler bu "ben hiç bi şeyi doğru yapamıyorum, beceremiyorum" psikolojisi yüzünden çocuklarıyla erken bağ kuramıyorlar biliyor musun..) hem de sen soluk alırsın. Çocuk %50 onun sonuçta, onun da canının içi ;)

      Sil
  2. Normal Yoldan Sosyalleşemeyen Anneye Tırt Tavsiyeler:

    1-Çene yapmaktan hoşlandığın birini bul. Kuzen, arkadaş vs.. Sonra ona sesli mesaj kaydet! Geyik bir şeyler anlatmaya özen göster ki, çaktırmadan neşen gelsin. Yanına da sevdiğin bir içeceği al. Çok geçmeden mesajına cevap gelecektir. Onu dinlerken, tekrar cevap kaydetme isteği gelecek. Böyle böyle bi bakmışsın, baya çene yapmış, sosyalleşmişsin. Keh keh keh.

    2- Bebeyi al, parka git. Ve o orda bebe temiz hava alırken, sen de mıknatıs efektiyle yanına yaklaşan diğer annelerle, tamamen anne sohbeti yap. Kaç aylık, emiyo mu, kakası ne renk gibi soruları iştahla karşıla. Başlarda garip gelecek. Ama bunlar geçici minik replikler. Eğlenceli olabiliyor. Valla bak. Sanki oyunculuk yapmak gibi. Oyun gibi.

    3- Bebeklere bayılan bir akraba ya da eş / dost varsa, yüklen çocuğu sırtına git. Onlar bebeye bir köşede ölüp biterken, sen çayını kurabiyeni yersin.

    4- Bebekli arkadaşın varsa, uzak ya da yakın, beraber temiz hava sahası bulunan bir cafede bilmem ne buluşması yapabilirsiniz. Gıybet yapma, iç dökme, tamamen bebekleri konuşma ya da dondurma yeme bile olabilir.

    5- Hiçbiri olmuyorsa, müzik ayarla, bebeyi hazırla- sevdiğin şarkılar eşliğinde vur kendini yollara. İnsanın kendiyle sosyalleşmesi de yetiyo.

    Alkol yerine geçmez ama sodayı şarap kadehine koydurmak ve içine limon attırmak, sohbet esnasında iyi geliyor.

    İşte bunlar benim tırt ama bende işe yarayan önerilerim. Anlık da olsa... Bebekli arkadaş, bebekli aktivite ve ilgimi çeken sosyal bi ortamım olmadan artık ne kadar çözebildiysem o dönem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. No 5 <3 <3 <3 İlk çocukla günde 30.000 adım falan atıyorduk :D bisiklet ve arkasına römork aldık sonunda da herkes rahatladı.. Hakikaten yaaaa, şahane de uyuyorlar o tip durumlarda (ilk 3-5 sefer heyecandan uyumaz, sabırla çocuğu bıktıracaksın :D İzmir=Bisiklet ayrıca <3

      Sil
    2. Tesekkur ederim Gunes. Aslinda benim bu ozlemim gece bir sey yapmaya dairdi. Guzel sofralar hazirlayip birilerini davet etmek hayal su an. Sunumsuz yakalanirim😋 gunduz cogu seyi yapiyorum. Apartman komsulariyla bile artik nuhabbetim var, asosyal ben icin arti bes puan. Ama gece icin ozlesem de yapamam daha.

      Ceren elimden geldigince birakiyorum. Haftaici vakit kalmiyor pek. Kocam saat alti gibi geliyor, yedi yedi bucuk bebe yataga. Hafta sonu da ne yapacagimizi sasiriyoruz. Temizlik mi, gezmek mi, dinlenmek mi( benim icin son 5 ayda lugatta yok!) Yani ben paylasmaya hevesliyim. Ama uyku cok kilit. Benim cocugu benden bagimsiz uyutmaya ihtiyacim var. Ve bunu nasil yaparim, bilmiyorum. Uyku egitimi veremem. Ne sabrim ne vicdanim buna musait. Baska onerin var mi? Ya da Gunes, senin?

      Sil