1 Kasım 2017 Çarşamba

Emiyor mu?

Hihieved var ya, Hande Birsay. Kitap yazdi konu basligi ismi ile. O kitap kapagina fotografini yapistirmak istedigim kisiler var. Koysam tam olacak.

O kisileri gormek istemiyorum. Ama bazilari cok yakinimda.

Sut meselesi buyukmus. Cok buyukmus...


5 yorum:

  1. ayh lohusalık, içim şişti yine aklıma gelince. ama geçiyor inan.. annem ilk 6 ay boyunca aç kalıyor çocuk mama ver, sütün yetmiyor dedi, son 3 aydır da bu çocuk ek gıda almıyor aç kalıyor mama ver diye beynimi yiyor. Kulak tıkayıp geçeceksin ağzı olan konuşuyor laf nereye gidiyor kırıyor mu darlıyor mu umru değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzu benim sut yetmiyor ya. Sagiyorum sagiyorum bu mu lan verdigim emegin karsiligi diyorum. Bebe daha cok cekiyor dogru ama yine de naptiysam arttiramadim sutu.

      Lohusalik da bok gibi bir seymis. Ben bu kadar cok cesitli duygulanimi bu kadar kisa surede yasadigim baska bir donem bilmiyorum. Borderline ruh hallerim kalp ben.

      Sil
    2. Sağmak gerçekten bebeğin emmesi gibi değil ama ya takılma ona. Benim de yemediğim şey içmediğim ot kalmamıştı ama sütü artıran şey su, uyku ve en en önemlisi psikoloji. Ya sütüm yetiyor mu acaba dediğin an kendini baltalarsın deme öyle :) gak dese emzir guk dese emzir. Bu konuda desteğe ihtiyacın olursa ya lütfen, hatta numaramı vereyim ara. Ben aşırı takmıştım emzirmeye (doğru yanlış orası tartışılır :) elime ne geçerse okudum o dönem, konuya baya hakimim :) mama veriyorsan da biberonla vermemeyi deneyebilirsin memeden uzaklaşmaması adına
      Lohusalık da geçecek elbet, hatta şimdiden silik bir anı olma yolunda ilerliyor :)

      Sil
  2. Hihi eved komik gadın. Ama 1 espriyi bi kere yapınca güzel :))) aynı temalar üzerinden sürekli yürümesi temcit pilavı gibi..
    süt zor, zorlu, acılı ...

    Lohusalığı psikotik bi süreç olarak alıyorum :) gerçeklikten kopuş gerçekleşiyo. Paranoyalar, senaryolar falan hiçbişeye ikna olman mümkün değil... kimsenin seni rahatlatamadığı gibi, en ufak bi çıkıntı yapanı da can düşmanın belliyosun o dönem :-)))) geçecek ne diyeyim... ne desem boş.

    Süt çetesinden bi kadın vardı benim de (beyimin yengesi) şen şakrak tatlı hatundur. Kötü niyetli asla değil, yardımcı olmaya çalışıyodu. Ben de onu can düşmanım bellemiştim, bilenip duruyodum karıya asldllflflf

    Kadının yaptığı şuydu. Sürekli süt konusunu fazla stres yaptığımı söylüyordu. Kendini örnek verip duruyodu! Çocuğunu emzirememiş, o dönem stresler, dramlar yaşamış (dram=kayınvalidesiyle aynı evde yaşamak asldlfl) sütü gelmemiş. Anlatıp duruyodu. Ama mamanın ne kadar şahane olduğunu, kızının hiç hasta falan olmadan on numara gız olduğunu anlatıyodu :)) hele bi de o zamanların modası pirinç unundan mama yaparmış falan yiyip yiyip küp gibi uyurmuş bebe, süpermiş (böle cahilce tavsiyelere daha da beter uyuz oluodum. Ne demek pirinç unu? Emziğe bal falan???)

    Sanki benim sütümün yetmemesine ve üzülmeme mutlu oluyo bu kadın! Oh ben emziremedim, sen de emzireme diye taşak geçio alıyodum her lafını :-)))

    Emzirememek dünyanı sonu değil diyodu. Bana göre dünyanın sonuydu halbu ki... bebekle benim “cesur yeni dünya”mın tek olayı şimdilik buydu... burda cortlarsam, daha başka gündemim yoktu ki... bahsettiğim psikoz tablosu bu işte :)

    İstiyorsan ve emek veriyorsan emzireceksin merak etme, pes etme! Güç seninle olsun :*

    Not: bu arada ille de emzir, pes etme diye dayatmak ne kadar doğru bilemiyorum.. daha mı beter stres yaratır, daha mı beter yanlışa sürükler gerçekten bilmiyorum. Ama en yakın arkadaşımla bebelerimizin arası 40 gün. O beni darlaya darlaya çok motive etmişti. Her pes etmeye yaklaştığımda “Hayır emzireceksin, asla mama vermeyeceksin, sütüm yetmiyo ayağı yapan karılardan olmayacaksın, emzirdikçe sütün gelecek, oh hadi bakalım foş foş sütler diyip olumluyoruz” falan filan diye ağzıma zıçıyordu ansdkkfkf (o da lohusa tabi bu arada, söylemlerinin hırtoluğuna takılmayınız, onun da kafalar gidik askkdkfkf) neyse işte doğru mu yanlış mı bilmem ama ondan günde 50 tane emzir emzir, acı yok Rocky mesajı almak ne kadar gıcık etse de katkısını yadsıyamam :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yilmiyorum Basak:) ben de ayni aci yok rocky ayarindayim. Ama mama hayatimizda. Doktor oyle uygun gordu cunku. Gerci onun da deyisiyle birakicak bir sure sonra ama bakalim hanim kizimiz da alisinca nasil birakicak. Zaman icinde gorucez. :)

      Sil