10 Kasım 2017 Cuma

Kizce ile dorduncu hafta

Mehter takimi gibiyim. Iki ileri bir ger, gidip geliyor duygudurumum. Bugun cildirmacali bir seyler yasadim ama dun muhtesemdi.

Krizlerimin sebebi malum. Doktordan dondukten sonra cozutuyorum ben. Kilo almamis kilo almamis. Az kilo almis da degil bak, ALMAMIS. Iyi almamis... Her mama sonrasi ya biberona alisirsa ne bok yeriz zaten sut ne kadar geliyor bilmiyorum dertleri. Hayatimda ilk kez psikolog olarak kendime bir faydam olsun isterdim. Canim cok yandi buyuyene dek. Yetiskinlikte de elbette. Ama hic bu kadar aci cektigim, yetemedigim, yapamadigim bir zaman yok.

Hani emme konusunda dogumdan once yazdigim bir yazi vardi. At cope. Yetebileyim evlenene dek emzircem.

Neyse, kendi dertlerim bittiyse kizima geceyim ben.

Dort haftaa! Vay amk bir ay bitti bile aslinda. Gozuyle oldukca takip yapiyor, bence refleks degil, kesin gulumsuyor, buyudu be.

Duygulanimim da farklilasti. "O iyi olsun da..." cumlelerim cogaldi.

Artik memede degil omzumuzda uyuyor. Yuzustu kurbaga seklinde yatiriyorum gunduz. Daha uzun uyuyor. Moro refleksi hala devrede oldugu icin yuzustu yattiginda islemiyor, uykusu daha iyi oluyor.

Kendi basima banyo yaptiriyorum. Alip kucagima dusa giriyoruz beraber. Ozellikle yogun kaka sonrasi cok guzel oluyor :D

Su, sut meselesi de iyi olsa her sey iyi olacak.

Simdiki doktora guvenmiyorum ve her seyden once sevemedim onu. Butun kontrolleri kilo alimi uzerine. Sordugumuz seylere adam akilli yanit alamiyoruz. Degistirmek lazim.

Dedigim gibi. Kilo disinda iyi gidiyor kizim.

Gerci annemin dedigini yapmak gerek. Kotu kotu... Vallaha kotu! :)

2 yorum:

  1. Ben anlamadım, nasıl kilo almıyor? Sıfır gram mı yani? O zaman ciddi sorun var, mutlaka doktoru değiştir derim. Yok eğer aldığını beğenmiyorsa, ne kadar alması lazım, çocuk sanki 5kg doğdu! O! kendisine göre alacak, belki topaç olmayacak, bu ne biçim yönlendirme, ay ben sinirlendim, senin moralin haydi haydi bozulur lohusa kafasıyla.. Bence dr'u değiştir yol yakınken!
    Bu arada kolik yok ya maşallah, herşeyi yparsın sen, endişe etme <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degistirdik Ceren degistirdik. En son enerji mamasi gibi bir sey verdi bunu alin eger icerse heyet raporu cikarttircam dedi. Adam lafini bitirmeden kocam kapiyi acmaya calisiyordu odadan kacmak icin.
      Kilo aliyor ama az. Alt sinirda. Fakat sagliginda, enerjisinde ve cis yapma potansiyelinde bir sorun yok. Daha insancil bir yoldayiz yeni doktorla. En azindan iletisim kurabiliyoruz.
      Kolik degil anladigim kadariyla. Kontrol edilemez aglamalati yok. Ayiptir soylemesi fosur fosur gaz cikartiyor bazen biz birbirimize bakiyoruz kimden geldi o ses diye:)
      Umarim daha iyi olacagiz. Cok sagol. 😗

      Sil