2 Mayıs 2017 Salı

O biiiiiiiiiirrrrrrr,


Google'da it's a girl yazın, gözleriniz kanayacak pembeden, garanti!


Böyle bir şeyi seçmek, talep etmek sanki utanılacak bir şey gibi göründü gözüme. İstedim ama hemen ardından da "Aman canım, sağlıklı olsun da." kalıbı eşlik etti. Eder tabii, herkes öncelikle sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmek ister. Sonrasında gelen her şey; cinsiyeti, doğum şekli, bakım verme yöntemleri, düzen oluşturma yöntemleri, ne varsa hep işin kaymak kısmı işte.

Nedense kalbimden hep kız geçerken zihnimin bir köşesinde erkek olacak fikri yatıyordu. Rüyamda görüp ağlamışlığım bile var (yine rüyada). Yalan yok, erkek çocuk istemiyordum, bunun da sebebini daha önce yazdığım bir yazıda belirtmiştim. Hayatın her alanında çevresindekilerle inatlaşan ben, kişilerin tepkilerinden erkeg olursa başıma neler neler gelecek diye endişe duymuş, zihnen kendileriyle inatlaşmaya girmiştim bile. Sanırım şöyle bir algım oldu, erkek olan ailede paylaşılacaktı, kız ise bizimdi, benim ve eşimin. Kurduğumuz ve sınırlarını ölesiye koruduğum şu anda üç kişilik olan (ben, kocam ve kedim) ailemizi dörtlüyorduk, ve bu sınırlar yine bu şekilde kalacaktı. Ne birisi paylaşılabilirdi, ne de daha kalabalık olup herkes müdahale edebilirdi. Geleneksel bir ailemiz yok, ne benimkiler, ne kocamınkiler dayatmacı ve "Bu böyle olur."cu bir aile değil. Ama şu sınır koruma meselesi yok mu, neden bu kadar çabalıyorum, neden bu kadar zorluyorum, altında ne yatıyor bunun, bilmiyorum. Sanki azıcık kapıyı aralasam içeri doluşuvereceklermiş gibi geliyor, belki de değil, belki umurlarında bile değil, ama ben zihnimdeki senaryolarla kendimi kaptırıyorum. Hayatımı en çok zorlaştıran huyum bu aslında.

Belki tamamen bir algısal yanılma bu, insanlar inanmak istediği zaman gerçekçi olmasa da inanırlar. Belki benimki de böyle bir şey.

Mutlu oldum. Cuma günkü kontrolden sonra motivasyonumun daha yüksek olduğunu fark ettim. Akşama çıkıp bir iki zıbın aldık. Dinozorlu minozorlu. Anısı olacak, çünkü doktor perinotologa gidip ayrıntılı ultrason çekilmesi için bir yönlendirme yaptı. Birine anlatırken aklına perinotolog adı gelmeyen kocam bunu "Paleontolog gibi bir şey." diyerek anlatınca bu benzetmeyi çağrıştıracak bir şeyle taçlandırmak istedik. Eğer bu zıbını kusmuk içinde bırakıp da bok etmezse çocuuum çerçevelettirip duvarına asmak istiyorum. Bakalım, hayaller, hayatlar, ne gösterecek...

Bu arada detaylı ultrason için de pek gönüllü değilim. Önemi var mı bilmiyorum. Sonuçta Avrupa ve Amerika'da bildiğim kadarıyla doğru düzgün ultrason görüntüsü bile almıyorlar, bizdeki ultrason sevdası mı yoksa yapılan şey doğru olan mı, karar veremedim. Ama çektireceğiz artık, doktor istedi bir kere...


5 yorum:

  1. Ben bebek beklerken kiz ya da erkek istemenin tuhaf oldugunu düşünmüyorum. Nihayetinde cocuk buyutmekle ilgili motivasyonlarimiz arasinda bazi hayaller de var, bunlar kiz ya da erkek cocukla ilgili neden olmasin ki. Mesela benim koca da kiz olsun cok istemişti, olmayacagini duyunca da epey bozulmustu yalan yok:) ama simdi muhtesem ikili oldular ogluyla o ayri...
    Neyse cok uzattim, aslinda ultrason icin de bir iki laf etmek istemiştim. Insan ne gerek var diyor cidden gebelikte bitmeyen tahlil ve kontrollerden sonra... Yine de bunu bonus bir imkan olarak gormek iyi gelebilir; cunku yakin bir arkadasim bu imkan sayesinde bebeginin rahatsizligini dogmadan ogrendi, maddi ve manevi imkanlarini düzenlediler ve dogumdan hemen sonra tedaviye baslayarak büyük yol aldilar. Sadece kotu seyler icin degil, bebegi detayli ultrasonda bicir bicir gormek ve masallah turp gibi lafini duymak da cok guzel, cok rahatlatici ;)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba:) Ben de aynı şeyi düşünüyorum aslında ama nedense işin içine girince sanki talep edersem sorun olacak gibi bir algım oldu. Saçma bir kuruntu, kim bilir altında neler neler yatıyor.

    Ultrason bilgisi için teşekkür ederim. Çok doğru, bir sorun olduğunda önceden önlem alınmasını sağlıyor bu tetkikler. Umarım biz de sağlıklı, her şey yolunda cümlelerini duyarız doktorun ağzından.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Çok sevindim gerçekten, kız çocuk çok şahane.. Yalnız benim kişisel tecrübem erkek çocuk çok daha kolay :D Ama zor olduğu için ilginç kız çocuk.. Bir de anne-kız dinamikleri çok acaip yaaa, 3 yaşından sonra bu yazını bir daha oku olur mu? Güleceksin bazı yerlerde.. Tekrar tebrikler..
    Bu arada ben detaylı ultrasona çok önem verenlerdenim, Allah korusun inşallah sağlıklı doğsun büyüsün ama bazen ufak tefek bir sorun olabiliyor ve evet endişeleniyorsun ama ne kadar erken bulunursa o kadar durumu "kabullenme" ya da yapılacak bir şeyler varsa hemen harekete geçme şansın da oluyor. Sen mantıklı bir insansın bence bunu düşünmüşsündür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Öğrenen Anne:)
      Anne kız dinamikleri gerçekten merak konusu benim için de. Psikodrama ile uğraşıyorum, ve çokça ilişki çalışıyoruz, benim de kendimle çalıştığım konular var. Şimdi göreceğim işte, onları iyileştirdim mi, yoksa hala yerimde mi sayıyorum...

      Detaylı ultrasonu önümüzdeki hafta çekileceğim sanırım. Bakalım, neler göreceğiz.

      Sevgiler sana çokça.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil